LookerWeekly.com magazin

Ko je ugasio svetlo?

Premijera predstave Ko je ugasio svetlo? mladog reditelja reditelja Bogdana Živkovića biće održana u ponedeljak, 4. decembar 2017. sa početkom od 20 časova u Akademiji 28.
„Ko je ugasio svetlo“ je satira i sâm naziv predstavlja mrak u kome se naša zemlja nalazi. Koristeći politički diskurs, novinarski jezik i govor svakodnevnice predstava na satiričan način prikazuje tragediju života u Srbiji. Osnovu za tekst čine gafovi sa srpske političke scene i drama Daria Foa „Ne možemo i nećemo da platimo“ pomešana sa in-yer-face stilom po ugledu na Saru Kejn i Marka Revenhila.

Cilj predstave je iskazivanje ličnog nezadovoljstva stanjem u državi. Gafovi političa na sceni jesu smešni ali van nje su zabrinjavajući. Predstava teži da nasmeje publiku za vreme izvođenja ali ih istovremeno prosvesti da sve ono što se dešava glavnim likovima u komediji se zapravo dešava i njima(publici).

Kao što je veliki Dario Fo jednom rekao „Nema pozorišta koje nije, ujedno, i političko kao što nema umotnosti koja bi bila izvan politike. Naprotiv, baš kad se hoće sakriti politički smisao pozorišta, pravi se najsladunjavije političko pozorište“.

Uloge tumače Maja Ilić, Dejana Džinić, Mihailo Perišić, Marko Mak Pantelić, Jovan Mijović i Luka Piljagić, dok scenario i režiju potpisuje Bogdan Živković.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Akademije 28 po ceni od 500 dinara i 300 dinara uz indeks.

 

 

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?