LookerWeekly.com magazin

Kraljice u Bitefu

14. marta na sceni BITEF teatra gostuje diplomska predstava studentkinja master studija Akademije umetnosti iz Novog Sada – autorski projekat Milice Janevski, Milice Trifunović i Tijane Marković “KRALJICE”.

Predstava ,,Kraljice”, Darka Lukića na brojnim poljima i sa različitim žanrovskim predznacima razmatra probleme šovinizma, rata, digniteta intelektualaca, prijateljstva, ljubavi, duhovnosti…

Ovaj tekst asocira i na probleme kao sto su raspad Jugoslavije, rat, životna egzistencija kao i pitanje ljudskog morala; šta je sve čovek spreman da uradi kako bi preživeo. Naša ,,Kraljica” je simbol moći. Moć ljudi na svim mogućim pozicijama bilo da je reč o predsedniku države, upravniku pozorišta, ambasadoru, direktoru preduzeća, tajkunu, raznim biznismenima… Naša Kraljica je vrlo nesrećna, uplašena, sebična, pohlepna i živi sa željom da non-stop vlada.

Toliko sam velika i moćna da čak i sunce mora da me sluša. Naredila sam da stane tačno u podne i evo stoji… Ostaću večno mlada, jer je vreme stalo, naređujem da se na mojoj spavaćoj sobi zazidaju prozori kako samo ja mogu da spavam. (…)

Darko Lukić

 

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

2 × 2 =

Pratite nas