LookerWeekly.com magazin

SAN LETNJE NOĆI

Premijera plesne predstave SAN LETNJE NOĆI, po motivima istoimene komedije Vilijama Šekspira, a u organizaciji Bitef teatra i Centra za kulturu Tivat biće održana  23. jula u 21:30h – Festival Purgatorije, scena Atrijum Buća, Tivat. Beogradska premijera je zakazana za 13. oktobar u 20h, Bitef teatar.

Koreogarfija – Isidora Stanišić

Vizuelni identitet predstave – Mačej Kuzminski

Kostim – Slavna Martinović

Dizajn svetla i video projekcije – Goran Balaban

Muzički saradnik: Darja Janošević

Igrači Bitef dens kompanije – Ana Ignjatović Zagorac, Tamara Pjević, Branko Mitrović, Miona Petrović, Jakša Filipovac, Andrea Dobrić, Nikola Živković i Nađa Lukić.

“Savremena plesna predstava San letnje noći polazi od Šekspirove konstatacije „Čovek je tek magarac, ako bi hteo da razlaže san“, smeštajući tog čoveka u budući vek transhumanizma. Programiranje snova, reorganizacija zvezda i pobrojavanje latica na „krevetu od ruža“ karakteristike su kiborga, koje za posledicu imaju insomniju i trajno ukidanje sna. Predstava počinje od prediktovane budućnosti u kojoj Interfejs mozak-računar više ne prepoznaje imaginaciju ili emociju kao vrednost. Kroz iznenadne bleskove sećanja, predstava se kreće vremenski unazad razotkrivajući put evolucije koji, kada ga je čovek preuzeo – postaje dekadentan. Ljudska opsednutost artificijelnom inteligencijom „AI“ neodoljivo podseća na magareće „IA“ koje nam Šekspir duhovito predviđa. Šala na sopstveni račun, možda je najbolji način da se čovek prene iz večite jave” – Isidora Stanišić.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

nineteen − eighteen =

Pratite nas