LookerWeekly.com magazin

Devojčice imaju reč: Međunarodni dan devojčica

Povodom Međunarodnog dana devojčica 11. oktobra organizacija CRTA u okviru globalne kampanje „Inspiring girls“ (Inspiracija za devojčice), organizuje događaj  “Devojčice imaju reč” od 17 do 19 časova u osnovnoj školi “Drinka Pavlović” (Kosovska 19, Beograd).

Na događaju „Devojčice imaju reč“, sa devojčicama i dečacima razgovaraće uspešne žene iz Beograda, iz sveta kulture, umetnosti, obrazovanja, preduzetništva i medija:

– Anja Suša, pozorišna rediteljka;

– Ivana Zarić, novinarka i voditeljka;

– Jelena Vasilev, ekspertkinja za digitalne komunikacije i društveno odgovorno poslovanje (Erste banka);

– Jovana Paljić, saradnica za saradnju sa lokalnom zajednicom (Coca Cola Hellenic Srbija).

Po uzoru na uspešnu kampanju „Inspiring girls“ iz Velike Britanije čiji je cilj osnaživanje devojčica, CRTA je pokrenula istoimenu kampanju i u Srbiji. Ovu kampanju, koja se danas realizuje i u Španiji, Čileu, Zambiji i Italiji, pokrenula je Miriam Gonzalez Durantez 2013. godine.

Od kako je pokrenuta u Velikoj Britaniji, kampanja „Inspiring girls“ okupila je 26 hiljada volonterki – uspešnih žena iz različitih oblasti i uključila 300 hiljada devojčica. U okviru ove kampanje žene se vraćaju u osnovne škole, na sat vremena godišnje, kako bi kroz razgovor sa devojčicama od 10 do 15 godina razgovarale o tome šta sve mogu da budu u životu, kako to da postignu i kako bi ih svojim ličnim pričama inspirisale. Na taj način devojčice dobijaju priliku da se informišu o brojnim zanimanjima i mogućnostima koje mogu da izaberu u karijeri i životu.

Želimo da i u Srbiji devojčice od petog do osmog razreda na isti način povezujemo sa sjajnim ženama koje okreću leđa predrasudama i koje vredno rade da bi ostvarile svoje snove. Želimo da kroz njihove lične priče osnažimo devojčice da sanjaju velike snove, da ih inspirišemo da vredno rade, i ohrabrimo da veruju da mogu da budu šta god požele.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?