LookerWeekly.com magazin

Koji su pojmovi najviše “guglovani” u Srbiji?

Volite da svoje slobodno vremene provedete za računarom u potrazi za edukativnim i zanimljivim informacijama? Da li ste se pitali koji su to pojmovi na Google pretraživačima u našoj zemlji koji su najviše traženi? Pogađate li?

Kompanija Google je nedavno objavila Zeitgeist godišnji izveštaj za tekuću godinu koji nudi prikaz najtraženih pojmova na pretraživačima u Srbiji. Ova pretraga se obavlja na anonimnim i dobijenim izračunavanjima koliko se često koja pretraga javlja tokom određenog perioda u godini.

Neki će da se iznenade dobijenim rezultatima, drugi odmahnuti glavom, treći su možda i očekivali ovakav razultat.

Najtraženije serije na Google pretraživačima su turske. Srbi su očigledno “poludeli” za turskim serijama, koje se gotovo prikazuju na svakom drugom kanalu. Prvo mesto po traženosti na pretraživačima je turska serija “Kako vreme prolazi”, dok je treće skromno mesto zauzeo “Sulejman Veličanstveni”.

Rijaliti program je format koji je definitivno imao i ima i daljeg uspeha u Srbiji. Najtraženiji su “Farma” i “Veliki brat”.

Najtraženija strana ličnost u Srbiji je bio američki glumac Pol Voker, koji je krajem novembra poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Kaliforniji.

Pored serija i rijalitija, Srbi su zainteresovani i za sport, tako da je od sportskih pojmova, najčitaniji bio Evropski šampionat u košarci i teniski turnir Australian open 2013.

Od domaćih ličnosti, naš narod je najviše tipkao za pevačicama, starletama i glumcima.

Jeste li očekivali ovakav rezultat?

foto: freedigitalphotos.net

Dragana Beleuca

Dragana Beleuca rođena je 1983. godine u Beogradu. Novinarstvo i pozorišnu produkciju diplomirala je na Akademiji lepih umetnosti. Ljubitelj je pisane reči, voli da čita kratke priče, fantastiku i horor. Radila je kao novinar-saradnik u ženskom magazinu Cosmopolitan.

Dragana se bavi pisanjem o očekivanjima današnje omladine, žestokim ljubavnim odnosima, seksu, putovanjima. Živi i radi (piše) u Beogradu.

1 komentar

  • Znajuci srpsko područje, ništa me ne može iznenaditi, ali ne mogu da kažem da nisam priželjkivala da je i nauka tražena kod nas. Za mene ne postoji tv, vrlo sam retko u toku sa onime što se dešava u vidu serija i rijalitia i jako mi je drago zbog toga, a kako ih ne gledam na tv-u, ne trebaju mi ni na internetu. Jedino mogu da iskomentarišem Sulejmana Veličanstvenog, ponekad zahvatim koju epizodu , imaju odličnu ekipu glumaca, bez obzira šta mi mislili o njima, zaista su napravili retko dobar koncept serije.
    A što se pretraživanja tiče, na mojoj listi je uvek na prvom mestu nauka, muzika, literatura na španskom , skidanje filmova i sl.