LookerWeekly.com magazin

Dobrovoljno davanje krvi na Beogradskoj tvrđavi

JP „Beogradska tvrđava“ i Institut za transfuziju krvi organizovaće veliku akciju davanja krvi u nedelju, 10. juna 2018. godine. Transfuziološki autobus biće postavljen na Carigradskom drumu na Beogradskoj tvrđavi, od 10 do 16 časova.

Svaki dobrovoljni davalac krvi, od JP „Beogradska tvrđava“ dobiće ulaznice za neki od objekata na Beogradskoj tvrđavi: jedinstveni JURA AVANTURA PARK, Kazamate Vojnog muzeja ili objedinjenu ulaznicu. Karte koje se dobiju tokom akcije mogu se iskoristiti do kraja oktobra meseca.

Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Srbije u cilju organizovanog, pravovremenog i kontinuiranog prikupljanja krvi za potrebe zdravstvenih ustanova u Beogradu i Republici Srbiji organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi u kompanijama, institucijama, školama i fakultetima. Poseban značaj imaju akcije dobrovoljnog davanja krvi u mobilnim transfuziološkim autobusima koje su otvorene za građanstvo, a organizuju se na atraktivnim lokacijama, gde su pristupačne stanovnicima mnogih opština, kao što su veliki tržni centri, trgovi, Kalemegdan, itd.

JP “Beogradska tvrđava” već nekoliko godina učestvuje u akcijama Instituta za transfuziju krvi i daje doprinos u obezbeđivanju dovoljnih količina krvi za lečenje pacijenata.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?