LookerWeekly.com magazin

Odabrani finalisti međunarodnog konkursa za izuzetna istraživačka dostignuća lekara i farmaceuta Medis Awards

Za Medis Awards, nagrade za izuzetna istraživačka dostignuća prijavljeno je 166 radova lekara i farmaceuta iz 8 zemalja Srednje i Jugoistočne Evrope, od kojih je odabrano 19 finalista. Među radovima koji su ušli u uži izbor, nalaze se i 3 iz Srbije i to u kategorijama farmacija, oftalmologija i anesteziologija.

Medis Awards priznanja u devet takmičarskih kategorija svečano će biti dodeljene 30. novembra u Beogradu, a dobitnici će, osim simbolične statue pod nazivom Budućnost, biti dodeljene i novčane nagrade.

Ova prestižna priznanja, dodeljuju se u oblastima: anesteziologija, gastroenterologija, ginekologija, farmacija, neurologija, oftalmologija, pedijatrija, pulmologija (sa alergologijom) ili reumatologija, a ocenjuje ih i bira nezavisni međunarodni stručni žiri: iz Srbije prof. dr Ivan Stanković, Srbija (farmacija) i prof. dr Branimir Nestorović (pulmologija), iz Hrvatske prof. dr Matija Tomšič (predsednik žirija) prof. dr Branimir Anić (reumatologija) i prof. dr Nenad Karanović (anesteziologija), iz BiH prof. dr Milenko Bevanda (gastroenterologija), iz Makedonije prof. dr Sašo Stojčev (neurologija), iz Slovenije prof. dr Barbara Cvenkel (oftalmologija), iz Mađarske prof. dr Nandor Acs (ginekologija) i iz Austrije prof. dr Reinhold Kerbl (pedijatrija).

Svake godine za Medis Awards konkurišu lekari iz cele Evrope, a ove godine svoje istraživačke radove prijavili su stručnjaci iz osam zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Tokom prethodne tri godine lekari iz Srbije dobili su čak pet Medis Awards nagrada, i to u oblasti alergologije, neurologije i kardiologije.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

5 − four =

Pratite nas