LookerWeekly.com magazin

Personalni kućni asistent

Verujemo da ste bezbroj puta do sada, onako umorni još sa ulaznih vrata, poželeli da imate malog pomoćnika koji će vam pomoći oko brdo poslova, ovog puta u kući. Ništa zato, kompanija Google ima rešenje za vas jer je kreirala pametanu spravicu, koja će mnoge zabaviti i postati omiljeni lični asistent.

Google Assistant je savršen pametni uređaj, koji svojim vlasnicima nudi bogati izbor opcija. Za početak, personalni kućni asistent se aktivira glasovnom komandom „ok, Google“. Nakon toga zabava može da počne.

Mali Google asistent je toliko sjajan, napravljen je da ugodi i oraspoloži tako što može da vam napravi listu za šoping, podesi željeni alarm, proveri kakav je saobraćaj na ulicama grada i još mnogo toga ali i da vam odgovori na zanimljiva pitanja. Ako pojedinca nešto zanima i istog trena upita svog ličnog asistenta za „mišljenje“, mali pametnjaković će prave odgovore naći preko pretraživača Google.

Pametni uređaj ima dva ugrađena mikrofona, uz pomoć kojih sluša komande oko sebe, tako što izdvaja glas pojedinca.

Spoljašnost malog asistenta je veoma skladna i lepa, lako se uklapa i kombinuje sa ostalim predmetima u kući pa tako može da kontroliše muziku sa vašeg telefona u slučaju da podržava google cast. Kućište je napravljeno od metala i tkanine i dostupno u nekoliko boja, počev od sive, narandžaste, zelene, ljubičaste, crne.

Google asistent ima mogućnost da upravlja sa više uređaja a cena i nije tako visoka, obzirom na to kakve sve funkcije obavlja, pa se može naći po ceni od nekih sto dvadeset dolara.

Mi mislimo da obećava, a kako vam se čini kućni asistent?

 

Dragana Beleuca

Dragana Beleuca rođena je 1983. godine u Beogradu. Novinarstvo i pozorišnu produkciju diplomirala je na Akademiji lepih umetnosti. Ljubitelj je pisane reči, voli da čita kratke priče, fantastiku i horor. Radila je kao novinar-saradnik u ženskom magazinu Cosmopolitan.

Dragana se bavi pisanjem o očekivanjima današnje omladine, žestokim ljubavnim odnosima, seksu, putovanjima. Živi i radi (piše) u Beogradu.

Imate komentar?

Unesite tacan odgovor * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Preporučujemo…