LookerWeekly.com magazin

Pronalaženje inspiracije za bolju produktivnost

Bilo da uživate u svom poslu i vremenu koje mu posvetite, s vremena na vreme nastaju takozvane mentalne blokade. To je ona faza kada prazno gledate u monitor ekrana i ne ide vam od ruke da uradite posao kako valja već postajete nesposobni i ne baš sasvim svoji. Nedostatak inspiracije?

Osećaj da ste zaglavljeni, sve vam pada mrsko i da za vas nema spasa, osetili su svi koji znaju šta znači raditi u velikim firmama u kojima se poštuju određeni rokovi. A kako da se povećnja produktivnost, koja vas je ostavila na ulazu kompanije u kojoj radite? Uz sledeće savete, probudite svoju produktivnost i povratite fokusiranost za radnim stolom.

Rešite se deponije u svom mozgu

Previše informacija, brojki, činjenica i nepotrebnih podataka dovodi do toga da u mozgu skladištimo deponiju informacija koje ne služe ni čemu a zauzimaju nam dragocenu memoriju. Kada nam se napuni kanta za otpatke, valja je isprazniti a ne gurati đubre i dodavati novog. Sve što vam padne na pamet, zapišite. Kreirajte listu poslova koje morate da obavite, umesto što sve pamtite. Na taj način rasterećujete svoj mozak i automatski ćete se bolje osećati. Kada malo kasnije bacite pogled na papir, na kojem ste pisali sve i svašta, sigurno će biti važnih i korisnih stvari ali i onih totalno beskorisnih, na koje ćete istog trena da zaboravite.

Pronađite sakrivenu inspiraciju

U fazi kada smo prezauzeti, nekako nemamo vremna da zastanemo da se zabavimo i nasmejemo. A upravo je to ono što nas čini zadovoljnim i srećnim. Stvari u kojima uživamo često zapostavimo i zaboravimo na iste. Ako vas pokreće sport, masaža, serija, šetnja, dobra knjiga, zašto to češće ne priuštite sebi? Bitno je da nikada ne sputavamo maštu u sebi jer je upravo ona ta koja nas podseća da smo još uvek nekim delićem veselo i razdragano dete spremno da osvoji svet. Uživajte u onim sitnicama što volite jer ćete samo tako da dovoljno skupite energije za sutrašnji dan.

foto: pixabay.com

Dragana Beleuca

Dragana Beleuca rođena je 1983. godine u Beogradu. Novinarstvo i pozorišnu produkciju diplomirala je na Akademiji lepih umetnosti. Ljubitelj je pisane reči, voli da čita kratke priče, fantastiku i horor. Radila je kao novinar-saradnik u ženskom magazinu Cosmopolitan.

Dragana se bavi pisanjem o očekivanjima današnje omladine, žestokim ljubavnim odnosima, seksu, putovanjima. Živi i radi (piše) u Beogradu.

Imate komentar?

Pratite nas