LookerWeekly.com magazin

Korisni saveti za bolju koncentraciju

U savremenom društvu, koje ne započinje jutro bez čitanja vesti na računaru, provere pošte na telefonu ili pak detaljnog plana za važan sastanak, koncentracija igra veoma značajnu ulogu. Nekada je veoma teško ostati fokusiran na krucijalne stvari, pa ne bi bilo loše da se koncentracija dotera, kako bi nas „služila“ kao švajcarski sat!

Ostati usredsređen na bitne stvari, nekada bude teško ostvarivo. Iz onih ili ovih razloga, prosečna ljudska pažnja se nekada izjednačava sa pažnjom zlatne ribice u akvarijumu. Ako ste se zabrinuli da vam je pažnja otišla do đavola, ne brinete, sledeći korisni saveti će je usmeriti na pravi put.

Organizacija rasporeda prema mogućnostima

Ne bi bilo loše da napravite tabelu i upisujete ono vreme u toku dana, kada imate najviše energije i kada mislite da možete konju rep da izvučete. Tokom tih važnih sati, probajte da pozavršavate poslove koji zahtevaju veliku posvećenost i dobru koncentraciju. Takođe, možete da planirate i jačanje energije, kako biste je kanalisali u pravom smeru.

Pažljivo slušanje muzike

Većina nas voli da sluša muziku u pozadini dok obavlje neke druge zadatke. Samo slušanje muzike zaista poboljšava koncentraciju i pravilan fokus ali jedino ako zaista slušate muziku a ne načujete. Mnogi pojedinci nemaju sposobnost da se fokusiraju na jedan instrument. Slušanje muzike može da se uporedi sa meditacijom, jer čistimo misli od ostalih naviranja događaja i osoba i fokusiramo se na jednu stvar.

Dozvolite sebi „lufta“

Radno vreme zahteva i hlađenje mozga od previše informacija, komunikacija i planiranja. Odvojite za sebe vreme, gde ćete ostati kul i nećete raditi baš ništa. Neka to bude pola sata. Zamislite samo, na poslu ste a niste produktivni? Kažu psiholozi, da je to dobro za koncentraciju. Samo pazite, nemojte da se ovih pola sata neproduktivnosti rastegne poput žvake na ceo dan.

Istinsko interesovanje za zadatke koje obavljamo

Ako ste zaista zainteresovani za posao, temu, projekat, kojim se bavite, znajte da time pomažete bolje fokusiranje na određeni objekat. Ubedite sebe, kako je posao koji radite veoma zanimljiv i kako ćete u budućnosti steći načina da neke korisne delove primenite u životu.

foto: freedigitalphotos.net

Dragana Beleuca

Dragana Beleuca rođena je 1983. godine u Beogradu. Novinarstvo i pozorišnu produkciju diplomirala je na Akademiji lepih umetnosti. Ljubitelj je pisane reči, voli da čita kratke priče, fantastiku i horor. Radila je kao novinar-saradnik u ženskom magazinu Cosmopolitan.

Dragana se bavi pisanjem o očekivanjima današnje omladine, žestokim ljubavnim odnosima, seksu, putovanjima. Živi i radi (piše) u Beogradu.

Imate komentar?

one × 1 =

Pratite nas