LookerWeekly.com magazin

Svaka druga žena izbegava vožnju u zimskim uslovima  

Čak tri od četiri žene sa vozačkom dozvolom strahuje da bi u zimskim mesecima mogle da izgube kontrolu nad vozilom kojim upravljaju.

Tako 45 odsto njih strahuje da će automobil da im se ugasi na raskrsnici, dok se 33 odsto plaši da će ostati blokirano u saobraćajnoj gužvi.

Žene vozači kojima je sigurnost u saobraćaju na prvom mestu istovremeno su pristalice upotrebe zimskih pneumatika. Ove pneumatike koristi čak 41 odsto žena, a samo 16 odsto njih se protivi zakonom propisanoj upotrebi zimskih pneumatika.

Istraživanje kompanije Goodyear Dunlop »Heels on Wheels«u Belgiji pokazalo je da se žene generalno pri vožnji osećaju sasvim opušteno, a svaka treća veruje da je bolji vozač od svog partnera.

U internet anketi su učestvovale 1033 žene koje imaju vozačku dozvolu i sopstveno prevozno sredstvo. Istraživanje za Goodyear Dunlop je među belgijskim ženama vozačima u prvoj polovini oktobra 2013. izvršila agencija za ispitivanje tržišta Profacts.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Pratite nas