fbpx
LookerWeekly.com magazin

Jedina srpska kompanija sa sertifikatom za čuvanje podataka o platnim karticama, a koja koristi sopstvenu tehnologiju

palic-ff2020-728x90-LookerWeekly-magazin

Tehnološko partnerstvo je od nedavno postala prva i trenutno jedina kompanija iz Srbije koja ima PCI DSS sertifikat, a koristi sopstvenu inovativnu tehnologiju. PCI DSS je skraćenica od Payment Card Industry Data Security Standard i u pitanju je bezbednosni standard za organizacije koje obrađuju podatke sa platnih kartica.

Standard je kreiran kako bi se obezbedila puna kontrola čuvanja podataka o vlasnicima platnih kartica i smanjila mogućnost prevara sa njima. To je suštinski set zahteva koji moraju da ispunjavaju kompanije koje procesiraju, čuvaju ili izdaju platne kartice. On je obavezujući za sve brendove koji izdaju platne kartice. Održavanje standarda i izdavanje sertifikata povereno je nezavisnom telu, Payment Card Industry Security Standards Counsil (PCI SSC), koje su osnovale Visa, MasterCard, American Express, Discover i JCB.

PCI DSS je sertifikat koji potvrđuje da je kompanija spremna za bezbedno čuvanje podataka o kreditnim karticama, a omogućeno joj je i da se bave platnim prometom preko kreditnih kartica.

Povodom dobijanja sertifikata, Sava Živanović, direktor kompanije Tehnološko partnerstvo izjavio je: „Ponosan sam što smo upravo na praznik Veliku Gospojinu (28.08.2020.) dobili ovaj veoma važan sertifikat i time postali jedina kompanija u Srbiji kojoj je zahvaljujući sosptvenoj tehnologiji dozvoljeno da čuva podatke o kreditnim karticama.“ On je takođe naglasio: „Istovremeno, ovo je i veliko priznanje za našu kompaniju koja se uspešno bavi novim tehnologijama već više od 10 godina.“

www.tp.rs

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Prijavite se na LW vesti!

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.