LookerWeekly.com magazin

Dve tribine u Domu omladine

Prva tribina u jugoslovenskim zemljama na temu stripa i Cije, naporedna istorija američke i jugoslovenske pop kulture u malom, i predavanje posvećeno temi koja nas vodi kroz osnove naše ličnosti koja kao celovit pojam opisuje stvarnost kroz interakciju čitavog organizma sa okolinom i našim unutarnjim prostorom biće održani u utorak, 7. februara u DOB-u.

Tribina: CIA, snajka, CIA! – doprinos Centralne informativne agencije stripu i stripologiji

Utorak, 07. februar 2017. u 19:00
 Tribinska sala Doma omladine Beograda  Ciklus okruglih stolova o zabranjenim temama srpskog i jugoslovenskog stripa “SRED ČETKICA, BAJONETA…”

Učestvuju: Slobodan Ivkov, istoričar umetnosti i dr Aleksandar Raković, istoričar. Moderator i urednik ciklusa: Zoran Stefanović, istoričar pop-kulture i pisac.
Organizacija: Dom omladine Beograda i Udruženje stripskih umetnika Srbije.

Kada je CIA, Centralna informativna agencija Sjedinjenih Američkih Država, 17. 1. 2017. postavila na Internet 12 miliona stranica dokumenata, stripolozi su dobili zanimljivu građu koju je ova ustanova sedam desetleća marljivo sakupljala, još od osnivanja 1947. godine.

Strip se u spoljnoj i internoj dokumentaciji Cije pominju hiljadama puta. Negde je to usputno, dok su negde stripovi analizirani kao slika javnog mnjenja ili neprijateljskih namera, ali i korišćeni kao sredstvo propagande, subverzije, obuke i komunikacije. Međutim — sa druge strane gvozdene ideološke zavese Hladnog rata — čuvari poretka u stripskim redakcijama Titove Jugoslavije nisu se dali lako prevariti…

Ovo je prva tribina u jugoslovenskim zemljama na temu stripa i Cije, naporedna istorija američke i jugoslovenske pop kulture u malom.

Tribina: “Neuropsihološke teme: čudesni svet ljudskog mozga kao kolevka ličnosti”
Utorak, 07. februar 2017. u 19:00
 Klub Doma omladine Beograda  Ciklus predavanja: Neuropsihologija
Govori: Aleksandar Šibul, psiholog i psihoterapeut

Prvo predavanje će biti posvećeno temi koja nas vodi  kroz osnove naše ličnosti koja kao celovit pojam opisuje stvarnost kroz interakciju čitavog organizma sa okolinom i našim unutarnjim prostorom. Time određuje i sve što nas čini kompleksnim ljudskim bićem koje je sposobno da reaguje na sve varijetete stimulusa i da adekvatan odgovor.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Pratite nas