LookerWeekly.com magazin

Digitalni tanjir sa površinom koja se menja

Lepo pripremjena, servirana i ukusna hrana je nešto što će da zadovolji svakog pojedinca i potpuno je prirodno da se u poslednje vreme toliko prostora kroz brojne emisije o kuvanju posvećuje upravo – pripremi svežih i zdravih namirnica i konzumaciji istih. Dekoracija je oduvek bila neizostavni deo spremljenog obroka a zamislite da imate tanjir čija se površina menja svaki put kada poželite da klopate?

Divne tezge sa hranom, miris voća i povrća, ukusno pripremljeno meso, sir, vino, italijanski sladoled, morski plodovi ili pasta, šta god želite da pripremite, uz ovaj neobičan digitalni tanjir, konzumacija obroka se podiže na viši nivo.

Eatense Customizable Smart Plate” je pametni tanjir koji je opremljen digitalnim ekranom, koji se nalazi na površini tanjira i namenjen je za serviranje hrane. Ovi fenomenalni digitalni tanjiri dolaze uz aplikaciju za iOS I Android uređaje sa koje  uz pomoć wifi-a ili Bluetooth-a mogu da se preuzmu različite fotografije i zanimljive animacije koje možete da podestite na površinu svog tanjira. Na taj način svaki put imate mogućnost da menjate izgled svog tanjira i da isti kombinujete sa hranom koju trenutno jedete.

Displej/površina tanjira je obložena zaštitnom folijom, kako bi se izbegla oštećenja prilikom korišćenja escajga ali isto tako je displej napravljen da bude otporan na toplotu i vodu za serviranje svih vrsta jela jer njegova namena i jeste da bude – tanjir.

Digitalni tanjir je težak oko šesto grama, uz njega se dobija punjač i baterija koja omogućava da se tanjir sa svojim pogodnostima koristi nekih četiri sata. Cena ovog digitalnog lepotana je oko 160 dolara. Poprilično kul, zar ne?

 

Dragana Beleuca

Dragana Beleuca rođena je 1983. godine u Beogradu. Novinarstvo i pozorišnu produkciju diplomirala je na Akademiji lepih umetnosti. Ljubitelj je pisane reči, voli da čita kratke priče, fantastiku i horor. Radila je kao novinar-saradnik u ženskom magazinu Cosmopolitan.

Dragana se bavi pisanjem o očekivanjima današnje omladine, žestokim ljubavnim odnosima, seksu, putovanjima. Živi i radi (piše) u Beogradu.

Imate komentar?

Pratite nas