LookerWeekly.com magazin

Pas postao ambasador

Čudo od psa, Bruno postao je zvaničan pas grada Longvila, kao i njegov ambasador. Kako je jedna kuca bez vlasnika, postala ponos i ljubav čitavog grada u Minesoti, SAD?

Bruno voli da lizne malo sladoleda, ali i da se mazi, kažu stanovnici Longvila, a prenosi britanski Metro. On je toliko omiljen da za njega  izjavljuju da je više od psa, da je on dobri duh. Kao znak zahvalnosti njegovom postojanju, Longvilci su Brunu postavili i statuu. Po čemu je ovaj pas toliko poseban, i kako je zadobio toliku pažnju?

Pas Bruno nema vlasnika, već pripada celom gradu. Kada je slučajno zalutao na vrata jednog bračnog para, oni su želeli da ga zadrže, ali mu priroda nije dala da miruje u mestu.  Nastavio je da šeta gradom rutom od 6 km, zastajkujući na određenim mestima kako bi jeo i odmorio se. Svoju šetnju je načinio tradicijom, pa svi dobro znaju kada mogu da ga očekuju na svojim vratima, pred svojim dućanima. Svi ga vole, maze i hrane. Bruno je tako postao slobodan pas i popularan “građanin” Longvila.

Iako ovo nije prvi put da pas lutalica postane mezimče i zajednički ljubimac u bloku, nesvakidašnje je to da je rado viđen gost na ulicama celog grada. Nazvali su ga psom grada Longvila i gradskim ambasadorom.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Pratite nas