LookerWeekly.com magazin

DA PUTOVANJE AVIONOM POSTANE DEČJA IGRA

Putovanje sa decom zna da bude vedi stres nego odmor, a ako deca pri tomputuju sama, nivo adrenalina podiže se na maksimum. Zbog toga je avio-kompanija Air France uvela niz novina s ciljem da deci omogudi prijatno i zabavno iskustvo i time pomogne roditeljima da sa manje stresa dožive detetov put, bili oni s njim ili ne.

Sa 1.400.000 mališana koji svake godine lete Air France-om (od čega čak 300.000 dece putuje samo), Air France konstantno inovira svoju ponudu uz dva osnovna cilja: da deca lete sigurno i uatmosferi praznične zabave! Kako bi iskustvo letenja bilo jedinstveno, avio-kompanija posveduje posebnu pažnju mlađim putnicima i njihovim roditeljima, od trenutka kada rezervišu karte pa do trenutka kada se vrate kudi, olakšavajudi im put svojim aplikacijama “Air France” i “Air France Kids”.

Sva deca na letu, u zavisnosti od uzrasta, dobijaju svoj paketid za igru u okviru kog se nalazi:

 • –  6 zabavnih lekcija iz meditacije na četiri jezika;
 • –  mađioničarski set na dugolinijskim letovima (uz asistenciju Air France stjuarta, koji je takođe i

  mađioničar, deca de iz svog sedišta trikovima zadiviti roditelje);

 • –  mališani uzrasta od 3 do 8 godina na dugolinijskim letovima dobijaju i bojanke i olovke, anti-

  stres balon i figurice životinja, a „Air France Kids“ aplikacija omogudava da dečiji crteži „ožive“ u 3D.

  Aplikacije je mogude preuzeti sa App Store-a i Google Play-a, a sva dodatna upustva se mogu nadi na

  www.airfrance.fr

  Za bebe su namenjeni posebni putni setovi sa portiklom, plišanom igračkom, kašičicom, pelenama, vlažnim maramicama i kremama. Pored toga, igračke koje se unose na let dobide oznaku „Moj meda“ nakojoj de pisati ko im je vlasnik i na kom su letu, kako se najbolji plišani prijatelji vaše dece ne bi zagubili. Mališani od 6 meseci do 2 godine imaju posebne obroke koji su napravljeni tako da budu zdravi, sa organskim namirnicama, zabavno servirani i jednostavni za pojesti.

 Kad deca putuju sama

Poseban je stres pustiti decu da sama putuju . Zbog toga je Air France uveo jedinstveni program, „Kids Solo“, koji obezbeđuje da deca koja putuju sama budu pod stalnim nadzorom kako osoblja, tako i roditelja, sve dok ne stignu na željenu destinaciju.

Naime, preko „Air France“ aplikacije, roditelji mogu bukirati karte, menjati rezervacije, pratiti let u realnom vremenu (od ckeck-in do sletanja) i podeliti ove informacije sa osobom koja dočekuje mališane na odredištu. Takođe, ovim putem može i da im se pošalje fotografija deteta sa destinacije, zajedno sa osobom koja je zadužena da preuzme dete nakon leta.

Osoblje Air France-a de mlade putnike dočekati još na aerodromu i sprovoditi ih do njihovih gejtova, a sličan postupak de biti ponovljen čak i ukoliko ima nekoliko presedanja, sve dok neko od staratelja nepreuzme dete.

Ukoliko mališani imaju presedanja, na aerodormu Šarl de Gol, čekanje de modi da prekrate u specijalizovani lounge-evima sa knjigama, televizorom, video-igricama, stonim fudbalom i besplatnom Wi-Fi uslugom.

Air France se nada da de uz ove novine putovanje biti zabavno i lagodno, baš kao i dečja igra.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

four × 2 =

Pratite nas