LookerWeekly.com magazin

Razigravanje po drugi put razmrdalo ljubitelje igre

Kao uvod u jubilarni 15. Beogradski festival igre, drugi put za redom, održan je plesni mararton Vip razigravanje, koji je još jednom okupio veliki broj ljubitelja plesa i dobrog ritma.

Takmičarima u freestyle igri raznovrsne zadatke su i ove godine zadavali pevačica benda Lollobrigida Ida Prester i baletski igrač i muzičar Aleksa Jelić, dok su za najistrajnije maratonce Beogradski festival igre i Vip mobile obezbedili lepe nagrade. Za ritam koji pokreće pobrinula se DJ Miss Millie, koja je i ovog puta atmosferu u Dorćol Platzu dovela do usijanja.

„Gledajući profesionalne igrače, ljudi stiču utisak da oni takve pokrete ne bi razumeli. Ipak, u zemlji u kojoj postoji tradicija savremene igre, trudimo se da je približimo svima i večeras imamo priliku da vidimo kako profesionalni baletski igrač Aleksa Jelić, igrajući sa takmičarima koji nisu profesionalci, to radi na najbolji način, zadajući pokrete koje će i svaki amater lako ispratiti“, ističe Aja Jung, osnivačica i direktorka Beogradskog festivala igre.

Razigravanje, prvi put održano prošle godine, predstavlja uvertiru u jubilarni 15. Beogradski festival igre, koji će biti održan od 15. marta do 4. aprila, pod sloganom „Prestonica“. U tom periodu će se publici u Beogradu i Novom Sadu predstaviti 15 kompanija iz 14 zemalja sa 24 koreografske postavke. Kompanija Vip mobile već 11 godina, kao glavni partner, podržava Beogradski festival igre, jedan od najvažnijih festivala umetničke igre u svetu.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

5 × one =

Pratite nas