LookerWeekly.com magazin

Sajam nautike, lova i ribolova i sajam hortikulture

Na Beogradskom sajmu juče su uz stihove i muziku Ribolovačke pesme – „Dunavom još, šibaju vetrovi…“ u izvođenju Žike Jelića i Nikole Čuturila, svečano otvorene dve manifestacije – jubilarni, 40. Sajam nautike, lova i ribolova i 23. Međunarodni sajam hortikulture „BeoPlantFair 2018“, sa kojim „u paketu“ idu i tri srodne izložbe – 21. Međunarodna izložba lekovitog bilja i preparata od meda „Darovi prirode“, 6. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme „MotoPlantExpo“ i 2. Izložba organskih proizvoda „Organic Fest“.

Sajmove je otvorio Velimir Stanojević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koji je podsetio da tokom godine prisustvuje otvaranju više manifestacija, ali je izdvojio Sajam hortikulture:

– Ovo je deseta godina zaredom da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede podržava sve ono što rade naši vredni domaćini u najrazličitijim oblastima, a isto toliko malim proizvođačima pomažemo da „izađu na tržište“. Sajam hortikulture je bitan promotivno – mnogo toga može da se vidi, ali je i edukativan, jer mnogo toga može i da se nauči, rekao je Stanojević.

 

Manifestacije na Beogradskom sajmu trajaće do subote 7. aprila.

Radno vreme sajmova je od 10 do 19 časova.

Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, grupne 200 (za grupe veće od 20 ljudi), a parking se plaća 100 dinara po satu.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

1 × two =

Pratite nas