LookerWeekly.com magazin

Bliskost umanjuje seksualnu želju?

Mnogi kažu da sudbinski susreti kao i srodne duše postoje oko nas ali su ljudi prečesto slepi ili zaokupirani drugim poslovima pa ih nenamerno propuštaju. Međutim, kada sretnemo srodnu dušu postajemo izuzetno bliski sa istom. A da li je ta ista bliskost pogubna za seksualnu želju ljubavnog para?

Od simpatisanja preko zaljubljenosti pa sve do iskrene ljubavi, samo su neke od faza koji parovi hrabro otkrivaju. Čini se, svi na kraju teže jedinstvenom cilju a to je željena bliskost sa voljenom osobom. Da li bliskost ipak ima svoju „cenu“?

Prema istraživanju švedskih seksologa bliskost ima svoju cenu – umanjuje strast u postelji. Seksolozi smatraju da partneri koji osećaju snažnu bliskost sa svojom polovinom vremenom imaju sve pasivniji seks u odnosu na one pojedince kojima bliskost nije na gornjoj lestvici prioritetae Seks postaje sve ređi a požuda i strast koja su „igrale“ od želje na početku veze polako posustaju poput umornog starca. Zbog povezanosti i snažne bliskosti, predviđamo unapred šta će partner reći ili uraditi.

Šta vi kažete? Da li se slažete sa tvrdnjama seksologa da je bliskost „ubica“ seksualne želje ili čuvate demanti za kraj i smatrate da je upravo bliskost pored prijateljskog odnosa i nežnog razumevanja, zaslužna i za eksplozivan seks sa voljenim bićem?

foto:  FreeDigitalPhotos.net

Dragana Beleuca

Dragana Beleuca rođena je 1983. godine u Beogradu. Novinarstvo i pozorišnu produkciju diplomirala je na Akademiji lepih umetnosti. Ljubitelj je pisane reči, voli da čita kratke priče, fantastiku i horor. Radila je kao novinar-saradnik u ženskom magazinu Cosmopolitan.

Dragana se bavi pisanjem o očekivanjima današnje omladine, žestokim ljubavnim odnosima, seksu, putovanjima. Živi i radi (piše) u Beogradu.

Imate komentar?

Pratite nas

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.