LookerWeekly.com magazin

Da li ste i vi jedna od njih?

Sve dame žele da budu one koje se večno pamte, vamp, fatalne. I jedne i druge su opasne po život svakog muškarca. Prve mu isisavaju svu energiju, a druge “oduzmaju” život. Iako pravog ubistva nema, ima onog emotivnog, duhovnog, mentalnog…

Fatalnom ženom (franc. femme fatale) se smatrala ona koja je izuzetne fizičke lepote, zavodnica, sposobna da učini da muškarac oseti nesavladivu strast, koja mu donosi nevolje. Fatalnim ženama se i danas pripisuje magijska moć. Njena sposobnost se smatra nečistom.

Vamp žena je delo tek nastale filmske industrije početkom 20 veka. Za razliku od fatalne, vamp je amoralna, proračunata, okrutna. Međutim, danas su, ova dva pojma, gotovo izjednačena.

Da je fatalna ili vamp, kažemo za onu ženu koja je uspešna u svojim osvajanjima i koja je predmet interesovanja mnogih muškaraca. Takođe i za onu, koja privlači muške poglede. Međutim, fizička lepota ne čini ženu fatalnom. Ona mora da ima i “to nešto”. Koliko puta ste sreli damu za koju ne smatrate da je lepa, ali zato osvaja mnoga muška srca? Verovatno više puta. Možda ste i čuli da je neko takav slučaj objasnio rečenicom “sigurno kod sebe ima slepog miša”, a poznato je da je ova životinja sastavni deo ljubavne magije.

Fatalne žene su samostalne, čak i kada su u vezi. Muškarac teško otkriva njene misli i nije siguran u njene emocije. Zato je stalno osvaja.

Ova dama je zadovoljna sobom, samosvesna je i sigurna u ono što želi! Slepi miš nije ono što joj daje krila (samopouzdanje i ljubavni uspeh), već velika energija i težnja da dobije ono što želi.

Da li ste i vi jedna od njih?

foto:freedigitalphotos.net

Sanja Rešćanski

Sanja Rešćanski, diplomirani novinar, radi i kao instruktor u plesnoj školi. Baveći se ljudskim telom i emocijom kroz igru, čovekova slabost joj nije strana. Upravo zbog strahova ljudi koje poznaje i sa kojima radi, njihovih nedoumica, donošenja pogrešnih odluka i velikih patnji, posvetila se istraživanju svega onoga što je okružuje i što je ponekad gleda pravo u oči, a to su strahovi, velike ljudske želje, snovi i glad za ljubavlju... Piše za rubriku stvaran svet.

Imate komentar?

Pratite nas