LookerWeekly.com magazin

Studentska konferencija zaštite životne sredine

Međunarodna naučna studentska konferencija zaštite životne sredine FISEC 16 biće održana 18-22. maja u SKC-u.

FISEC 16 je druga međunarodna studentska konferencija koja okuplja stručnjake iz prirodnih i društvenih nauka. Konferencija ima za cilj da promoviše multidisciplinarnost kao i da stvori jedinstvenu priliku za razmenu i implementaciju naučnih dostignuća. Uz podršku mnogih fakulteta iz zemlje i regiona, naučni program obuhvata interaktivna predavanja studenata i eminentnih stručnjaka. U sklopu konferencije biće održane radionice koje će voditi eksperti sa iskustvom u primeni naučnih dostignuća u privredi.

Petodnevni program konferencije sadrži brojne naučno popularne tribine i istraživanja iz prirodnih i društvenih nauka. Naučni odbor FISEC 16 se sastoji od profesora sa različitih univerziteta iz zemlje i inostranstva (Varaždin, Budimpešta, Osijek, Banja Luka, Podgorica, Novi Sad..)

Učesnicima ovogodišnje konferencije biće omogućeno da se upoznaju sa izazovima i steknu iskustva u praksi kao i da kroz uspostavljanje dijaloga između teorije i prakse doprinesu podizanju svesti o značenju zaštite životne sredine.

Deo programa konferencije predstavlja i studija slučaja koja se odnosi na analizu i rešavanje određenog problema postavljenog od strane stručnjaka, sa ciljem povezivanja mladih iz različitih naučnih oblasti kako bi timskim radom došli do optimalnog rešenja zadatog problema.

U sklopu konferencije biće održano i nekoliko stručnih obuka koje će biti vezane za određene veštine: Start up obuka, Budi sam svoj novinar, Urbana obnova i revitalizacija napuštenih industrijskih objekata na području Beograda i radionica naučne komunikacije. Pored toga, program konferencije sadržaće i nekoliko predavanja, kao što je predavanje Nacionalna strategija za borbu protiv klimatskih promena kao nova strategija održivog razvoja, sa ciljem uključivanja javnosti i podizanja njihove svesti o važnosti očuvanja životnog okruženja.

Dodatne informacije, program konferencije kao i način prijavljivanja možete pronaći na sajtu organizacije  ili na zvaničnoj Fejsbuk stranici FISEC 16.

 

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?