LookerWeekly.com magazin

Sveže ideje za vrele avgustovske dane

Nastupio je period godišnjih odmora i vrelog leta, od kojeg se svake godine mnogo očekuje. Većina nas se raduje kratkom predahu od posla i uživanju u omiljenim aktivnostima, kada nam se ukaže dobra prilika. Mi kažemo: hvatajte dobre prilike i prepustite se im se k’o da sutra ne postoji!

Kafa, kolačići i „Gošća“

Vrlo često nastupe dani, u kojima poželite da se osamite i družite sa samim sobom. Ako  baš trenutno osećate želju sa osamom a imate slobodnog vremena za sebe, idealna ideja može da bude hladna ness kafa u termosu, kolačići koje ste napravili sinoć i privlačan naslov za čitanje. Mi vam za čitanje predlažemo knjigu „Gošća“ japanskog pisca Takaši Hiraide. Zanimljiva priča prati život mladog bračnog para u Tokiju i neobične mačke, koja se jednog dana ušunjala u njihovo dvorište i rešila da postane deo njihovog sveta. Kafu, kolačiće i knjigu ponesite sa sobom i uputite se na Taš, Kalemegdan ili neki drugi park, zauzmite najlepšu klupu ili parče trave za sedenje i isključite se iz gradske vreve.

Svetski a naš!

Ušuškan u samom centru grada, iza Prve beogradske gimnazije, dovoljno daleko od gužve i dreke a opet dovoljno blizu da ni pešačenje do njega ne pada mrsko. Izgleda tako svetski a on je naš – obiđete Muzej nauke i tehnike! Stalna postavka Drugi krug, prikazuje tehnološki razvoj i i njegov uticaj na živote ljudi. U Okviru Muzeja nauke i tehnike je smešten je Naučni centar, koji je osmišljen kako bi promovisao učenje kroz otkrivanje, eksperimentisanje, kontakt sa interaktivnim eksponatima. Tu je i Dečiji muzej, koji podjednako vole i veliki i mali jer mogu da uživaju u izloženim igračkama koje datiraju još od 1920. godine.

Osveženje i sunčanje

Ada je previše glasna za vas a gradski bazeni krcati i bučni? Možete da se rashladite i na nekom drugom mestu. Ako niste ljubitelj gužve i želite da se rashladite u voim vrelim danima, uputite se u resort Kengur, koji se nalazi u naselju Altina, udaljenoj oko 11 km od centra grada. Ovaj resort svojim gostima nudi tri otvorena bazena, sa bungalovima, ležaljkama. Sladoledi, hladni sokovi i brza gotova jela su dostupna svima koji požele da nešto gricnu. Dnevna karta staje oko 500,00 dinara, polu-dnevna je 300,00, dok deca mlađa od četiri godine ne plaćaju ulaz.

Dragana Beleuca

Dragana Beleuca rođena je 1983. godine u Beogradu. Novinarstvo i pozorišnu produkciju diplomirala je na Akademiji lepih umetnosti. Ljubitelj je pisane reči, voli da čita kratke priče, fantastiku i horor. Radila je kao novinar-saradnik u ženskom magazinu Cosmopolitan.

Dragana se bavi pisanjem o očekivanjima današnje omladine, žestokim ljubavnim odnosima, seksu, putovanjima. Živi i radi (piše) u Beogradu.

Imate komentar?

Unesite tacan odgovor * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Miss Stills Photography: