LookerWeekly.com magazin

Ukusna hrana za savršen početak dana

Na vidiku su hladniji dani pa je red da u ishranu uvrstimo i jaču hranu, što bi naše bake imale običaj da kažu. Potrebno je da jedemo raznovrsno i kako nutricionisti kažu, nema potrebe bilo šta izbegavati ako se jede umereno. Ako ste nekada osećali grižu savesti zato što ste dan započinjali sa sledećim namirnicama, mi vam kažemo da nema potrebe jer su one sjajne za početak dana.

Poželite dobro jutro Čedar siru

Sir Čedar je izuzetno dobar za naše zdravlje jer pored toga što sadrži visok sadržaj kalcijuma koji je važan za zdravlje kostiju, on u sebi sadrži i cink koji je značajan za naš imunitet. Nutricionisti tvrde da je sir čedar odličan za zdravlje zuba, jer dok žvaćemo sir, on u isto vreme pomaže u čišćenju hrane u ustima, imitirajuću jestivu četkicu za zube. Stoga,  ne izbegavajte ovaj sjajan sir i sva njegova korisna dejstva za naše zdravlje.

 

Dobri, preukusni kikiriki puter

Kikiriki je sam po sebi veoma zdrav. U sebi sadrži minerale, biljna jedinjenja i esencijalne vitamine. Ako se potrudite i pronađete u zdravoj hrani prirodnu verziju kikiriki putera, koji bi trebalo u sebi da sadrži samo kikiriki i so, onda se opustite jer ćete se nahraniti sa zdravim mastima i proteinima. Takođe, nahranićete i svoj mozak jer kikiriki sadrži vitamin B3, koji je odličan za funkciju mozga i jačanje memorije.

 

Jutro kafice!

Najukusniji napitak na svetu potrebno je konzumirati odmereno i sa stilom. Pored toga što poboljšava raspoloženje u trenutku kako je popijemo, u isto vreme nam pozitivno utiče i na pamćenje ali i na energiju. Da li ste znali da kafa smanjuje rizik od dijabetesa 2 i Parkinskove bolesti? Dakle, dve šoljice kafe na dan, ne može da škodi.

 

Mmm, čokoladaaaaa crna

Ona tamna čokolada koja u sebi sadrži 85 procenata kakaa je savršena poslastica. Pored ovoga, tu se nalazi magnezijum , bakar, fosfor, kalijum i gvožđe. Dve štangle dnevno ove divne i tamne lepotice, dovoljno je da budemo srećni, jer nam upravo ona smanjuje nivo stresnog hormona kortizola i povećava osećaj sreće! U slučaju da želite dokaz, ponudite crnu čokoladu svojoj koleginici sledeći put kada budete videli da joj je potrebno više raspoloženja. Nema da omane, osmeh će se stvoriti na licu istog trena.

foto: pixabay.com

Dragana Beleuca

Dragana Beleuca rođena je 1983. godine u Beogradu. Novinarstvo i pozorišnu produkciju diplomirala je na Akademiji lepih umetnosti. Ljubitelj je pisane reči, voli da čita kratke priče, fantastiku i horor. Radila je kao novinar-saradnik u ženskom magazinu Cosmopolitan.

Dragana se bavi pisanjem o očekivanjima današnje omladine, žestokim ljubavnim odnosima, seksu, putovanjima. Živi i radi (piše) u Beogradu.

Imate komentar?

Pratite nas